Виктория Георгиева, коментар за Вярвам, че ще управляваме заедно с Демократична

...
Виктория Георгиева, коментар за Вярвам, че ще управляваме заедно с Демократична
Коментари Харесай

Сметки без кръчмаря

Виктория Георгиева, коментар за 

Вярвам, че ще управляваме дружно с „ Демократична България “ (ДБ). Това съобщи преди няколко дни някогашният министър председател и водач на „ Продължаваме Промяната “ (ПП) Кирил Петков. Не пропусна и да добави, че Политическа партия няма да бъде в никаква коалиция с ГЕРБ след идващите избори, най-малко до момента в който Бойко Борисoв оглавявал ГЕРБ, тъй като точно той бил повода да няма същинска правосъдна промяна. Иначе (ако сме имали работеща правосъдна система) Борисов го грозял риск от затвор.

Петков стигна и по-далеч, призовавайки Борисов да се пенсионира, тъй като бил на годините на татко му. „ 80 на 100 от хората споделят - време е да се пенсионира, само че той се държи за властта, макар че осъзнава, че това е безспорна спънка за развиването освен на България, само че и на неговата партия. ”  Петков не за пръв път се изцепва по сходен метод, споменавайки точни числа, които звучат като откъс от някое социологическо изследване, правено обаче единствено в най-близкия му кръг на съидейници от Политическа партия. Или даже не и там, а само във фантазиите му. Този път малко е посмалил, тъй като изявленията му, касаещи основния прокурор Иван Гешев, бяха още по-смели: „ Хората желаят Гешев да си върви ”.

Съдейки по това кой си потегли, кой остана, очевидно хората желаят по-различни от нещата, които Петков си мисли. Не желая да се заяждам, само че към този момент се колебая, че знае даже и какво брачната половинка му желае. На дамата наподобява и пристигнаха прекалено много отрицателните страсти около него, та избяга чак в далечна Канада, заедно с децата им.

Не по-малко трогателни бяха изявленията на Петков, касаещи законите: „ Моята фантазия е в България да няма хора, които са нарушили закона и са останали безнаказани! ”. Е, по този начин е, по този начин е, и ние си мечтаем да доживеем такива времена. А както всички знаем, рибата се вмирисва откъм главата, та като за начало – мечтаем си политиците ни да съблюдават законите, изключително главния – Конституцията. Мечтаем си и да не подписват и заявления с погрешно наличие. Но да не се размечтаваме чак толкоз, де.

Вярно е, че фантазиите са безвъзмездни, само че когато политици (особено на толкоз високи позиции) ти приказват за фантазии, измислят си проценти и изследвания, и искрено те лъжат, започваш да си задаваш въпроса – Наистина ли (ще) разрешаваме да ни вършат на луди, хора, които до през вчерашния ден и хал хабер са си нямали от политика, от стопанска система, от бюджет и впрочем. А през днешния ден към този момент редят листи, възнамеряват тактики, чертаят новото държавно управление.

Да не забравяме и предизвестията на Петков, когато съобщи ръководството на служебния кабинет: „ Първото, което желая да Ви кажа в този миг е, че условия за апокалипсис в България няма. Политици, лобисти и елементарни брокери се възползват от политическата неустойчивост, с цел да Ви накарат да се страхувате за бъдещето. Не им позволявайте! Тяхната цел е да забравите кой трансформира България в ограбена, смазана от корупция страна, най-бедната в Европейския съюз ” и така нататък

Не знам кой какво вещае и с какво плаши, само че дано не забравяме какво споделиха служебните министри, безусловно часове откакто поеха държавното кормило. На изключителна конференция в Министерския съвет служебният министър- ръководител Гълъб Донев съобщи, че основават Междуведомствен спешен щаб за енергетиката, тъй като в бранша царува безпорядък и съсипия, трябват и незабавни решения за сигурност на доставките и предвидимост на цените на газа, механизъм за надзор на цените на горивата и цените на електрическата енергия. Като трагична пък разказа обстановката служебният министър на енергетиката Росен Христов, който непосредствено съобщи, че предходните ръководещи са оставили страната пред енергиен колапс, има и дефицит на контрактуваните количества за доставка до края на година, а „ прословутите контрактувани седем танкера в действителност не са контрактувани, а сега сме на равнище оферта, която включва доставка на три танкера тази година и алтернатива за доставка на останалите четири. Тоест сега би трябвало да намерим метод, евентуално със закупуване от трети страни слотове за разтоварване, което в допълнение ще оскъпи доста цената до България. Има сериозна финансова рецесия в „ Булгаргаз ” и неспособност компанията да се разплати даже с тези контрактувани количества. ” А служебният министър на превоза Христо Алексиев съобщи: „ Изгубено е много време, в което нищо не е правено действително. ”

Нали се сещате, че служебният кабинет, както и предходните служебни (в които влизаше и Кирил Петков), бяха и са творения на президента Румен Радев. А постоянното държавно управление на Петков, също беше конструирано и се намираше дълго време под протекцията на Радев. Та няма по какъв начин актуалните министри да желаят просто да сипят тиня по предходните (в каквото се пробват да ни убедят някои апологети на Политическа партия и ДБ), тъй като де факто по този начин биха уязвили още повече имиджа на Радев, така и така съществено потърпевш напоследък. Хората просто си споделят грозната истина – ситуацията в бранша е мамма миа. А зимата наближава...

Нищо общо с думите на Петков на потегляне, който без капка срам се похвали, че макар международната рецесия, с която съвпаднало тяхното ръководство, те оставяли на служебния кабинет доста постоянна основа, която се градяла точно на енергийните ограничения, въведени, с цел да имаме всички успокоение в идващите месеци. Това не е смешка, не, ето и още полюции: „ За седем месеца извадихме България от енергийната клопка на предходното ръководство. Дадохме опция на служебното държавно управление да подсиг

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР